Maaltijdvoorziening Raard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Raard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Raard is aantrekkelijk voor alle bewoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Dongeradeel zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Apetito, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Door gebruik te maken van soortgelijke mogelijkheden is iedereen verzekerd van vitale menu’s zoals Spagheti carbonara en Sucade Hollandaise. Onderstaand vindt men maaltijddiensten en praktische info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteDongeradeel
Regio-code0519 (+31519)
Postcode9155
Kosten (indicatie)v.a. €6,62
Lekkere maaltijdStukjes rundvlees in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Raard

Een goed maaltijdplan is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen doen en in de keuken staan niet meer zelf als gevolg van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er speciale maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina behandelen we de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Dongeradeel.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Dongeradeel. Bedoeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een speciale boodschappenhulp
  • Extra voordeel bij de maaltijdservice
  • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor mensen die de hele dag door zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen en bejaarden met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

  • Hulp bij opdekken tafel e.d.
  • Nuttigen van de maaltijd
  • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een bezorgmaaltijd opwarmen
  • ondersteuning bij toedienen
  • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Raard kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

  • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
  • Meer ondersteuning in huis
  • Zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Raard vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Raard? In uw omgeving zijn er veel verschillende aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wokgroenten en Varkensvlees, sperziebonen, aardappelpuree. U kunt kiezen voor keukens die gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de maaltijd warm aan huis brengen.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, smullen maar!
  • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR HerderOudbuurt 21-239145 SETernaard
SPAR MaaltijdserviceNije Buorren 5-99172 MZFerwert
SPAR ManjeStrandweg 29162 EVBallum
Zorggroep Pasana – De SkuleStationswei 129123 JZMetslawier
Riska warme maaltijd serviceEintemastrjitte 89104 EWDamwâld
SPAR Klein VaarwaterKlein Vaarwaterweg 149164 MABuren
HekseketelTorenstraat 119163 HDNes
BuurtzorgHoofdstraat 59172 MLFerwert
Vrouwe JakobaBadweg 49166 NJSchiermonnikoog
SuperinnesHoge Eggenweg 69163 JPNes
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Raard

Een deel van de zorginstellingen in de buurt van Raard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren smaakvolle gerechten als Rundersaucijs in jus met bonne femme en hete bliksem, tegen een aantrekkelijke prijs. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.dongeradeel.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Belangrijke info

  • Provincie: Friesland
  • Gemeente: Dongeradeel
  • (Net) nummer: 0519 (+31519)
  • Hoofdpostcode: 9155
  • Lokale wijk: Dokkum

Geschikte maaltijden

  • Tagliatelle, kip, paddestoelen
  • Kabeljauw in kruidensaus
  • Kerriesoep
  • Rundergehaktballetjes in saus
  • Stoofpotje peer, rundvlees en puree

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag bepalen

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

  2. Subsidie aanvragen

    Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Ontdek ook wat de gemeente Dongeradeel te bieden heeft omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.dongeradeel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice kiezen

    Vergelijk de maaltijdservices in Raard voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De bezorgmaaltijd opwarmen

    De bestellingen zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht circa 6 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,30. Koelverse/dagverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Raard is er al voor €7,10. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Raard is sterk in opkomst. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan biedt dit meer rust en autonomie. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Raard: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 9155”. Ga door naar: WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, gemalen of veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!