Maaltijdvoorziening Tzummarum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tzummarum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tzummarum is zeer populair bij alle bewoners die vanwege leeftijd of een belemmering tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Waadhoeke kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke instellingen als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij deze unieke services heeft men de beschikking over uitstekende maaltijden zoals Hamlapje in mosterdjus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook en Risotto, roomsaus boschampignons, kip. Op deze pagina vindt men leveranciers en waardevolle voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Regio-code0518 (+31518)
Postcode8851
Kosten (indicatie)v.a. €5,46
Maaltijd tipWitlofschotel met ham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Tzummarum

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig omwille van gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder vertellen we wat meer over de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Waadhoeke.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Waadhoeke. Bedoeld voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

  • Iemand die boodschappen gaat doen
  • Korting op een maaltijdservice
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bewoners die de hele dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende mensen of bewoners met lichamelijke handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Het eten in de mond stoppen
  • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
  • toezicht bij eten
  • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Vaak kunnen bekenden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Tzummarum zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

  • Structurele hulp van familie of een bekende
  • Toevoeging op thuiszorg
  • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tzummarum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Tzummarum? In de regio kunt u kiezen uit een aantal bezorgservices en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Sucade Hollandaise en Tagliatelle, scampi’s, gegrilde groenten in tomatensaus. Wij onderscheiden bezorgdiensten met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en leveranciers die uw avondmaaltijd opgewarmd brengen.

  • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
  • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
SPAR Berghuis TerschellingBoomstraat 9-138881 BSWest Terschelling
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
Zorggroep – De SpikerSaltryperlaan8861 VDHarlingen
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
Keurslager SchaafsmaTorenstraat 538881 BHWest-Terschelling
BuurtzorgAchlumerdijk 2 B8862 AJHarlingen
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Tzummarum

Diverse bejaardentehuizen in en rondom Tzummarum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment warme maaltijden zoals Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie het eten thuis af te leveren. Via www.waadhoeke.nl vindt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Informatie

  • Provincie: Friesland
  • Gemeente: Waadhoeke
  • (Net) nummer: 0518 (+31518)
  • Postcode: 8851
  • Lokale wijk: West

Smaakvolle maaltijden

  • Cordon Bleu met groenten
  • Kippenbout in jus
  • Gepaneerde varkensschnitzel
  • Asperge beenham schotel
  • Spinazie à la crème met champignons

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag bepalen

    Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige zorg als wijkverpleging?

  2. Subsidie aanvragen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke types zorg mogelijk zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Waadhoeke te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.waadhoeke.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger selecteren

    Bekijk de maaltijdservices in Tzummarum voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijd opwarmen

    Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op ongeveer 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,00. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,30. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tzummarum kan u al bestellen vanaf €7,60. In de regel betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Tzummarum kent vele pluspunten. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit extra tijd en autonomie. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Tzummarum: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 8850, 8851”. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!