Maaltijdvoorziening Parrega

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Parrega

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Parrega biedt uitkomst voor alle mensen die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Súdwest-Fryslân kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of kleinschalige vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij soortgelijke leveranciers is iedereen verzekerd van vitale recepten als Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree en/of Rundermedaillons met béarnaisesaus, gemengde groenten en aardappelpuree. Op dit portaal doorzoekt u eet-instellingen en handige informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Regio-code0515 (+31515)
Postcode8763
Kosten (indicatie)v.a. €5,11
Maaltijd tipVerse worst in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Parrega

Een goed voedingspatroon is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf ten gevolge van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u een beroep doen op interessante subsidies / maaltijd regelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk zoomen we in op de belangrijkste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Súdwest-Fryslân.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Súdwest-Fryslân. Uniek voor senioren die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

  • Iemand die naar de supermarkt gaat
  • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
  • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die continu goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en ouderen met een fysiek ongemak. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Toezicht bij het eten
  • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een thuismaaltijd opwarmen
  • hulp bij toediening
  • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Parrega zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

  • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
  • Individuele zorg
  • Verdere info vindt u ook op mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Parrega vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Parrega? In de buurt van uw postcode vinden we diverse organisaties en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Preiroomsoep en Tomatensoep met prei vg. U kunt kiezen voor organisaties gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die uw maal warm aan huis brengen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
  • Hieronder treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Patyna AvondrustKerkeburen 668754 EBMakkum
Catering de SeniorieMidlumerlaan 53a8861 JHHarlingen
Patyna SaxenoordPrinses Beatrixstraat 18801 DAFraneker
Patyna Aylva StateVan Aylvaweg 298748 CCWitmarsum
SPAR SikkesTuinen 318713 KMHindeloopen
SPAR TolsmaVan Camminghaweg 228822 WDArum
BuurtzorgHertog van Saxenlaan 808802 PPFraneker
Keurslager ZijlstraVoorstraat 278861 BDHarlingen
Zorggroep – Nij BethaniëNij Bethanie 18851 EJTzummarum
SPAR Ulrik de VriesP.J. Troelstrastraat 28802 RDFraneker
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Parrega

Een aantal buurthuizen in de streek Parrega bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde maaltijden zoals Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe is het bovendien mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.gemeentesudwestfryslan.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Proefpakket.

Stats & Facts

Geschikte maaltijden

  • Rundergehaktbal in jus
  • Speklapje in jus
  • Tomatensoep met balletjes
  • Gebonden goulashsoep
  • Spareribs met patat en salade

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Inventarisatie zorgvraag

    Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of spreken we over meer intensieve zorg als wijkverpleging?

  2. Een subsidie regelen

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Súdwest-Fryslân faciliteert inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentesudwestfryslan.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een aanbieder uitzoeken

    Analyseer de maaltijdservices in Parrega voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. De thuismaaltijd opwarmen

    Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, doorgaans door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht tussen de 6 en 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het handige van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Parrega is verkrijgbaar vanaf €7,20. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest altijd eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Parrega is een ware uitkomst. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer rust en autonomie. Voor ouderen die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Parrega: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 8763”. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, zoutarm of misschien veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

  1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!