Maaltijdvoorziening Eeserveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eeserveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eeserveen is zeer populair bij alle bejaarden die vanwege leeftijd of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Borger-Odoorn zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze unieke oplossingen zit er niemand zonder verse diners zoals Wokgroenten teriyaki of Drumstick met jus, boterbonen en aardappelpuree-bieslook. Hieronder vindt u eetpunten en praktische voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Regio-code0599 (+31599)
Postcode7859
Kosten (indicatie)v.a. €5,83
Lekkere maaltijdSpinazie a la creme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Eeserveen

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met voldoende mineralen mag men niet overslaan. Wil een supermarkt bezoeken en koken niet zelfstandig als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? Er zijn verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Daarom behandelen we de populairste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Borger-Odoorn.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Borger-Odoorn. Relevant voor bewoners die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

  • Een boodschappenhulp
  • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
  • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die de hele dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of hulpbehoevenden met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Iemand die het eten toedient
  • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Eeserveen zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eeserveen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Eeserveen? In en rondom uw woonplaats vinden we een hoop organisaties en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Hamburger, uiensaus, appelmoes, gebakken aardappelen of Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus. U kunt kiezen uit aanbieders gespecialiseerd in diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die de menu’s warm bezorgen.

  • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
  • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
  • Hieronder tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje Dekje ZweelooAelder Hooghe 47854 RTAalden
Keurslager JellemaVan Echtenstraat 47891 LMKlazienaveen
SPAR MaaltijdserviceBurg. de Kockstraat 617861 ABOosterhesselen
Ina’s CateringKruisstraat 67851 AEZweeloo
Keurslager SiekmanVaart Zuidzijde 487833 ACNieuw-Amsterdam
BuurtzorgZuiderhoofdstraat 107875 BXExloo
Stichting Tafeltje Dek JeLiniekampen 327873 BTOdoorn
BuurtzorgKerklaan 177887 ATErica
Maaltijdservice EmmenBoekweitveld 1207885 BNNieuw-Dordrecht
SPAR PaterHoofdstraat 497875 ABExloo
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Eeserveen

Verscheidene woonzorgcentra in de omgeving van Eeserveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde menu’s zoals Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Hier kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms is het ook mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Op de website www.borger-odoorn.nl leest u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Informatie

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Borger-Odoorn
  • Netnummer: 0599 (+31599)
  • Postcode: 7859
  • Veel gezochte wijk: Borger

Maaltijd ideën

  • Koolvisfilet in mosterdsaus
  • Wokgroenten teriyaki
  • Wisselmenu Asperge Brabanconne
  • Babi ketjap, mihoen goreng
  • Pittige Thaise soep

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Bepaal zorgwensen

    Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

  2. Een subsidie regelen

    Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke zorgvormen te kiezen zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat uw gemeente Borger-Odoorn doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.borger-odoorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier kiezen

    Vergelijk de maaltijdservices in Eeserveen voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    De maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht kan doorgaans in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer circa 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,70. Verse koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eeserveen is beschikbaar vanaf €7,30. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U koopt altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Eeserveen is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer vrije tijd en routine. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Eeserveen: “bezorgen resulteert in veel autonomie in postcodegebied 7858, 7859”. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen en ook vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: bijna niets is te gek.

  1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!