Maaltijdvoorziening Veenoord

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veenoord

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veenoord is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Emmen kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van dergelijke diensten heeft men de beschikking over gezonde recepten zoals Kalkoenfiletstukjes met champignonroomsaus, rode bietjes en gekookte aardappelen en Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel. Via onze service bekijkt men de verschillende services en nuttige info betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteEmmen
Regio-code0524 (+31524)
Postcode7844
Kosten (indicatie)v.a. €5,71
Smaakvolle maaltijdKip korma, rijstmix

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Veenoord

Een speciaal voedingsvoorschrift is nodig voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg groenten is dan ook essentieel. Wil boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet meer ten gevolge van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u eens kijken naar handige subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden velerlei wetten en subsidieregelingen. Hierna vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Emmen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Emmen. Ontwikkeld voor senioren die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Iemand die boodschappen gaat doen
  • Korting op een maaltijdservice
  • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die de hele dag door intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie en mensen met lichamelijke handicaps. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Hulp bij eten en kauwen
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd klaarzetten
  • ondersteuning bij toedienen
  • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Veenoord kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

  • Onbetaalde en langdurige zorg
  • Toevoeging op thuiszorg
  • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veenoord vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Veenoord? In deze gemeente zijn er meerdere services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Indonesischerijsttafel,babiketjap, sambalboontjes,nasimetkip en Macaroni. U kunt kiezen uit leveranciers die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

  • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager SiekmanVaart Zuidzijde 487833 ACNieuw-Amsterdam
Maaltijdservice EmmenBoekweitveld 1207885 BNNieuw-Dordrecht
Ina’s CateringKruisstraat 67851 AEZweeloo
BuurtzorgVaart Zuidzijde 297833 ABNieuw-Amsterdam
Maaltijdservice Bij De BrugWeerdingerkanaal NZ 2417831 HSNieuw-Weerdinge
Stichting Tafeltje Dek JeLiniekampen 327873 BTOdoorn
Stichting Tafeltje Dekje ZweelooAelder Hooghe 47854 RTAalden
BuurtzorgZuiderhoofdstraat 107875 BXExloo
SPAR PaterHoofdstraat 497875 ABExloo
SPAR MaaltijdserviceBurg. de Kockstraat 617861 ABOosterhesselen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Veenoord

Diverse zorghuizen in de gemeente Veenoord bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde maaltijden zoals Schnitzel met jachtsaus en rozemarijn aardappel, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het ook mogelijk om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op de website www.emmen.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Emmen
  • (Regio) nummer: 0524 (+31524)
  • Postcode: 7844
  • Populaire wijk: Nieuw-Weerdinge

Maaltijd suggesties

  • Spaghettischotel bolognese
  • Aspergesoep met zalm
  • Macaroni, groenten-tomatensaus
  • Stamppot Hutspot met worst
  • Penne, champignonragout, broccoli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Omschrijf zorgvraag

    Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke types zorg geschikt zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Emmen faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.emmen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier zoeken

    Onderzoek de maaltijdservices in Veenoord voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

  4. Maaltijden opwarmen

    Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht zo’n 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,70. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,20. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veenoord bieden sommige aanbieders aan voor €8,50. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Veenoord is zeer populair. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken levert dit ongebondenheid en comfort. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Veenoord: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 7844”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

  1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!