Maaltijdvoorziening Nijbroek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nijbroek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nijbroek is men name interessant voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of een andere oorzaak niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Voorst onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van deze diensten kan iedereen weer genieten van voedzame menu’s zoals Gehakt, prei, aardappelpuree en/of Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème. Op deze website vergelijkt u eet-bedrijven en nuttige details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Regio-code0571 (+31571)
Postcode7397
Kosten (indicatie)v.a. €6,63
Recept tipVistriologie in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nijbroek

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een gezonde maaltijd vol vitaminen is dan ook essentieel. Wil boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf omwille van ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Voorst.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Voorst. Uniek voor bewoners die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

  • Iemand die naar de supermarkt gaat
  • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor mensen die 24 uur per dag professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of inwoners met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij opdekken tafel e.d.
  • Hulp bij eten en kauwen
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een thuismaaltijd
  • toezicht bij eten
  • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Nijbroek zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
  • Toevoeging op thuiszorg
  • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nijbroek vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Nijbroek? In deze gemeente zien we flink wat organisaties en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Pastaschotel: kip met broccoli of Gehaktschotel, spinazie en aardappeltjes met mozzarella kaassaus. U kunt kiezen voor instellingen met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die uw maal warm bezorgen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
  • Onderstaand treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Sensire – Het GrotenhuisBinnenweg 27391 GPTwello
Carinova MaaltijdserviceSt. Jozefplein 17415 EHDeventer
ZonneburgRijksweg 57399 ABEmpe
Sensire – De MartinushofSint Maartenserf 857391 AGTwello
Sensire – De BenringTuinstraat 517383 XCVoorst
Solis – Sint JurriënP.C. Hooftlaan 977412 PLDeventer
Toko Tante MoRoggestraat 557411 EVDeventer
Cambio – Werkplein KeizerslandenKarel de Grotelaan 27415 DADeventer
Solis – De BloemendalHet Laar 17414 BJDeventer
Solis – Groote & VoorsterSmedenstraat 1177411 RADeventer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Nijbroek

Meerdere zorginstellingen in en rondom Nijbroek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren uitstekende gerechten zoals Sucade Hollandaise, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants bieden ze ook de optie de maaltijden op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.voorst.nl treft u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Gegevens

  • Provincie: Gelderland
  • Gemeente: Voorst
  • Regionummer: 0571 (+31571)
  • Postcode: 7397
  • Lokale wijk: Voorst

Voorbeeld maaltijden

  • Venkelsoep met dille
  • Aardappelrösti
  • Omelet in champignonsaus
  • Gestoofde spitskool
  • Omelet in champignonsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag inventariseren

    Wat heeft u precies nodig? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als hulp bij toedienen?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Voorst doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.voorst.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice uitzoeken

    Ontdek de maaltijdservices in Nijbroek voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vraag of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De magnetronmaaltijd opwarmen

    De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op zo’n 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is handig wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,50. Heerlijke koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nijbroek vindt u al vanaf €7,40. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Nijbroek kent vele pluspunten. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden levert dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Nijbroek: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 7397”. Mogelijk interessant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

  1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!