Maaltijdvoorziening Schinveld

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schinveld

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schinveld biedt uitkomst voor alle senioren die door ouderdom of door iets anders niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Onderbanken zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Apetito, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met deze unieke faciliteiten kan iedereen weer genieten van ambachtelijke recepten als Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst en/of Koolvis met tomatensaus, worteltjes en aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men eetpunten en nuttige info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteOnderbanken
Regio-code045 (+3145)
Postcode6451
Kosten (indicatie)v.a. €6,71
Maaltijd tipGekarameliseerde witlof

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Schinveld

Een goed voedingspatroon is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met voldoende groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op diverse subsidievormen en zorgwetten. Hieronder vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Onderbanken.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Onderbanken. Bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

  • Iemand die naar de supermarkt gaat
  • Bezorgen van opwarmmaaltijden
  • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die continu zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende senioren en mensen met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Het eten in de mond stoppen
  • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een thuismaaltijd
  • eten in de mond stoppen
  • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving helpen met boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Schinveld zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

  • Hulp uit de sociale omgeving
  • Individuele zorg
  • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schinveld vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Schinveld? In deze plaats zijn er een aantal firma’s en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Drumstick met kippenjus, tutti frutti en gekruide aardappeltjes of Donkey Kicks Chicken. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het eten warm aan huis leveren.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
  • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgKerkstraat 7 A6447 BGMerkelbeek
BuurtzorgCipresstraat 1546523 HRNijmegen
MeanderGroepMarkt 526461 EDKerkrade
Zorgcentrum EmmastaeteAkerstraat Noord 63 hs036446 XCBrunssum
Uw Slager KeldermannWijenweg 1836446 ALBrunssum
Slagerij VanthoorLaurastraat 96471 JGEygelshoven
Slagerij LochtmanHolzstraat 286461 HNKerkrade
étuméDaalseweg 56521 GENijmegen
Kookservice Paul SchobbenZaunbrechersstraat 16471 VREygelshoven
BuurtzorgVeldhofstraat 496471 CDEygelshoven
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Schinveld

Een deel van de zorghuizen in de omgeving Schinveld bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Dergelijke wijkrestaurants bieden heerlijke gerechten zoals Vegetarische kaasburger met Vegetarische jus, gebakken wedges, bloemkool a la crème, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de specialiteiten te laten bezorgen. Op de URL www.onderbanken.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Proefpakket.

Informatie

  • Provincie: Limburg
  • Gemeente: Onderbanken
  • (Regio) nummer: 045 (+3145)
  • Hoofdpostcode: 6451
  • Veel gezochte wijk: Onderbanken

Maaltijd ideën

  • Sucadelapje, bladspinazie, krieltjes
  • Ajam pangang, nasi goreng
  • Kipvink in jus
  • Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst
  • Kiptajine

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Inventarisatie zorgvraag

    Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Onderbanken kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.onderbanken.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een aanbieder uitzoeken

    Check de maaltijdservices in Schinveld voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijden opwarmen

    Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,60. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schinveld vindt u al vanaf €7,70. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met het proefpakket. Vul het formulier in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Schinveld heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer tijd en structuur. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen fit en vitaal blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Schinveld: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 6450, 6451”. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, zoutarm, glutenvrij en ook vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

  1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!