Maaltijdvoorziening Hegelsom

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hegelsom

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hegelsom is aantrekkelijk voor alle bewoners die vanwege ouderdom of een belemmering niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Horst aan de Maas kan men kiezen uit velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of thuiszorg services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van soortgelijke voorzieningen heeft iedereen toegang tot gezonde diners als Pannenkoeken met appelvulling en Runderbouillon. Via onze service bekijkt u eet-instellingen en essentiële info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteHorst aan de Maas
Regio-code077 (+3177)
Postcode5963
Kosten (indicatie)v.a. €5,41
Geschikte maaltijdWokgroenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Hegelsom

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf ter wille van leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig bestaan er verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Horst aan de Maas.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Horst aan de Maas. Speciaal voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een speciale boodschappenhulp
  • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
  • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die doorlopend speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie en hulpbehoevenden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Nuttigen van de maaltijd
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd klaarzetten
  • eten in de mond stoppen
  • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Hegelsom kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Extra handjes in huis
  • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hegelsom vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Hegelsom? In de buurt van uw postcode onderscheiden we vele bezorgservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip piri piri, pilav rijst en Stamppot zuurkool. Wij onderscheiden instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het eten opgewarmd leveren.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
  • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSpoorweg 105963 NJHegelsom
Smakelijketen.nuMaaseikerweg 1626006 ADWeert
Keurslager JanssenPastoor Vullinghsstraat 495975 APSevenum
BuurtzorgExpeditiestraat 125961 PXHorst
Keurslager CoppensSint Lambertusplein 55961 EWHorst
BuurtzorgPiet Petersstraat 1 – 35993 DCMaasbree
Zorgcentrum Vincent DepaulSchoolstraat 155981 AHPanningen
Keurslager van BrusselMuntpassage 386001 GMWeert
Tafeltje-Dek-JeKasteelsingel 86001 EZWeert
BuurtzorgKerkstraat 785981 CHPanningen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hegelsom

Verschillende zorghuizen in de omgeving van Hegelsom bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken de lekkerste maaltijden als Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op de website www.horstaandemaas.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Gegevens

Maaltijd suggesties

  • Spaghettischotel bolognese
  • Stroganoff du chef
  • Macaroni, groenten-tomatensaus
  • Stamppot Hutspot met worst
  • Kip piri piri, pilav rijst

Plaatsen in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Bepaal zorgwensen

    Wat heeft u precies nodig? Betreft het beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

  2. Een subsidie regelen

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke soorten zorg beschikbaar zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Horst aan de Maas faciliteert wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.horstaandemaas.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijddienst uitkiezen

    Check de maaltijdservices in Hegelsom voor ouderen en start met bestellen. Let goed op de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijd opwarmen

    Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In grote lijnen zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €3,80. Koelverse/dagverse maaltijden vindt u al vanaf €6,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hegelsom is er al voor €8,10. Normaliter wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online & telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Hegelsom is zeer populair. Voor bejaarden die nog op eigen benen staan biedt dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Hegelsom: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 5963”. Lees verder over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. gemalen, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of juist vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

  1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!