Maaltijdvoorziening Hulsel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hulsel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hulsel is aantrekkelijk voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Reusel-De Mierden zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of zorghuizen en maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze betrouwbare diensten zit er niemand zonder voedzame gerechten als Gekookte aardappels of Drumsticks met vleesjus, wilde rijst, witte kool en kerriesaus. Hieronder doorzoekt u leveranciers en nuttige kennis wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
Regio-code013 (+3113)
Postcode5096
Kosten (indicatie)v.a. €5,6
Smaakvolle maaltijdVarkenshaas boontjes schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hulsel

Een juist maaltijdplan is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept vol mineralen is dan ook essentieel. Gaat naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer zelf ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hieronder behandelen we deze zorgwetten; de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Reusel-De Mierden.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Reusel-De Mierden. Uniek voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

  • Ondersteuning bij boodschappen doen
  • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
  • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren en senioren met fysieke ongemakken. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

  • Hulp bij opdekken tafel e.d.
  • Gezamenlijk eten
  • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
  • ondersteuning bij toedienen
  • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Hulsel staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

  • Langdurig en onbetaalde zorg
  • Individuele zorg
  • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hulsel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Hulsel? In deze plaats vinden we flink wat keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Vissoep en Varkenshaasje in pepersaus. Wij onderscheiden organisaties die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en keukens die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Is dit erg lastig voor u, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
  • Onderstaand bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Joris Zorg – VestakkerGanzeakkers 55091 CRMiddelbeers
ZuidZorg WijkzorgDoornboomstraat 345091 CBOost- West- en Middelbee
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Hulsel

Meerdere verzorgingstehuizen in en rondom Hulsel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants serveren uitstekende menu’s zoals Heldere uiensoep, voor lage prijzen. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het eten thuis af te leveren. Middels www.reuseldemierden.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Gegevens

Potentiële maaltijden

  • Lamsvlees in saus
  • Penne, champignonragout, broccoli
  • Aspergesoep met zalm
  • Zuurkoolstamppot
  • Heldere boerengroentesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Inventarisatie zorgvraag

    Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

  2. Aanvragen van subsidie

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Check welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Reusel-De Mierden kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.reuseldemierden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice zoeken

    Analyseer de maaltijdservices in Hulsel voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. Het opwarmen van uw eten

    De bestellingen worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en zet hem op circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hulsel kunt u al aanvragen voor €7,10. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Hulsel is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Hulsel: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 5096”. Ga door naar: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. gemalen, natriumarm, lactosevrij, glutenvrij en ook veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
  3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
  4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!