Maaltijdvoorziening s-Heerenhoek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje s-Heerenhoek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in s-Heerenhoek is ideaal voor alle inwoners die vanwege leeftijd of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Borsele onderscheiden we diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door zulke services kan elke oudere weer genieten van heerlijke recepten als Gehaktballen in uienjus en Indisch gehaktbrood. Op deze pagina leest u meer over eet-bedrijven en nuttige details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4453
Kosten (indicatie)v.a. €6,34
Maaltijd tipGebakken witvis

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in s-Heerenhoek

Een juist maaltijdplan is cruciaal voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet meer zelf gezien uw leeftijd en/of handicap? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn meerdere wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema bespreken we de belangrijkste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en tijdelijke mantelzorg. Eventueel kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Borsele.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Borsele. Relevant voor inwoners die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

  • Iemand die naar de supermarkt gaat
  • Leveren van magnetronmaaltijden
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op mensen die 24/7 intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of bewoners met een beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Toezicht bij het eten
  • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een seniorenmaaltijd opwarmen
  • eten in de mond stoppen
  • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen bij het eten. In s-Heerenhoek kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

  • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
  • Meer ondersteuning in huis
  • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice s-Heerenhoek vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in s-Heerenhoek? In uw omgeving vinden we allerlei bedrijven en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegetarische balletjes in saus en Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes. U kunt kiezen voor services die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die het diner warm aan huis leveren.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, als het u gelegen komt. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hieronder bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
Maaltijdservice VisWeidezicht 724462 VMGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
Zorggroep Ter WeelBeukenstraat 1904462 CBGoes
BuurtzorgDe Horst 2364461 WZGoes
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in s-Heerenhoek

Verscheidene verzorgingstehuizen in de omgeving van s-Heerenhoek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants bieden heerlijke menu’s zoals Kip-groenteschotel, voor scherpe prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.borsele.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Subsidie.

Cijfers en feiten

  • Provincie: Zeeland
  • Gemeente: Borsele
  • Netnummer: 0113 (+31113)
  • Postcodegebied: 4453
  • Populaire wijk: Baarland

Lekkere maaltijden

  • Stoofpotje peer, rundvlees en puree
  • Kippensoep met vermicelli
  • Pasta Venetia
  • Rode bieten met een speklap en jus
  • Gele rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag bepalen

    Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over meer grondige zorg als het toedienen van eten?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Borsele verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.borsele.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice bepalen

    Beoordeel de maaltijdservices in s-Heerenhoek voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijd opwarmen

    De menu’s zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in s-Heerenhoek kan u al bestellen vanaf €7,50. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bestelt steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch en online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in s-Heerenhoek heeft veel voordelen. Voor mensen die het huishouden nog prima managen levert dit meer rust en regelmaat. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden s-Heerenhoek: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 4453”. Lees verder over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, gemalen of juist eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!