Maaltijdvoorziening s-Gravendeel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje s-Gravendeel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in s-Gravendeel is in het leven geroepen voor alle bejaarden die door ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Binnenmaas zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de grote landelijke aanbieders als Apetito, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. dergelijke services heeft iedereen toegang tot verantwoorde maaltijden als Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, doperwten en/of Gepaneerde varkensschnitzel. Hieronder leest men meer over eet-bedrijven en waardevolle inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Regio-code078 (+3178)
Postcode3295
Kosten (indicatie)v.a. €6,24
Voorbeeld maaltijdKipsaté en ei met bami goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in s-Gravendeel

Een speciaal voedingspatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner bomvol groenten staat hierbij centraal. Kan het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet eigenhandig gezien uw gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema zoomen we in op deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en eigen mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Binnenmaas.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Binnenmaas. Te gebruiken door bewoners die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een speciale boodschappenhulp
  • Leveren van magnetronmaaltijden
  • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die doorlopend intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen en bewoners met lichamelijke beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

  • Hulp bij klaarmaken maaltijd
  • Toezicht bij het eten
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd bereiden
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In s-Gravendeel staan ook vrijwilligers klaar die voor u klaar staan.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Meer ondersteuning in huis
  • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice s-Gravendeel vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in s-Gravendeel? In de buurt van uw postcode zijn er veel verschillende aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. Denk dan aan Rookworst met stamppot boerenkool of Rundvleeskroket, grove appelcompote met rozijnen en gebakken aardappelen. U kunt kiezen voor aanbieders met een ruim aanbod koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die de maaltijd al opgewarmd leveren.

  • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
  • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, smullen maar!
  • Hierna bekijkt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in s-Gravendeel

Een deel van de zorgcentra in de omgeving van s-Gravendeel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken de lekkerste menu’s als Bami kip saté, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Aan de hand van www.binnenmaas.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Gegevens

  • Provincie: Zuid-Holland
  • Gemeente: Binnenmaas
  • Regionummer: 078 (+3178)
  • Postcodegebied: 3295
  • Lokale wijk: Heinenoord

Geschikte maaltijden

  • Verse komkommersalade
  • Alaska-koolvis
  • Groentesoep met balletjes
  • Gebonden mosterdsoep
  • Doperwtenpuree

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Specificeer zorgvraag

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over meer grondige zorg als het toedienen van eten?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Check ook wat de gemeente Binnenmaas aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.binnenmaas.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger bepalen

    Bekijk de maaltijdservices in s-Gravendeel voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in een kleine 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,00. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €6,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in s-Gravendeel bestelt u vanaf €8,10. In algemene zin betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in s-Gravendeel kent vele pluspunten. Voor mensen die het huishouden nog prima managen biedt dit extra tijd en comfort. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden s-Gravendeel: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 3295”. Klik verder naar Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, glutenvrij, zoutarm en ook koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: bijna niets is te gek.

  1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
  4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!