Maaltijdvoorziening Stellendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stellendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stellendam biedt uitkomst voor alle inwoners die door hun leeftijd of een lichamelijke beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van zulk soort diensten heeft men de beschikking over verse recepten als Groenteschotel en Reepjes kalkoenvlees in saus. Op deze website doorzoekt men eetpunten en essentiële voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Regio-code0187 (+31187)
Postcode3251
Kosten (indicatie)v.a. €6,06
Maaltijd ideeVegetarische roerbakstukjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Stellendam

Een bepaald maaltijdplan is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor onderscheiden we bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hierna zoomen we in op de meest toegepaste wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Goeree-Overflakkee.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Goeree-Overflakkee. Ontwikkeld voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

  • Ondersteuning bij boodschappen doen
  • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
  • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die de hele dag intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en ouderen met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Gezamenlijk eten
  • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een magnetronmaaltijd opwarmen
  • hulp bij toediening
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Stellendam zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

  • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
  • Meer ondersteuning in huis
  • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stellendam vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Stellendam? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit talloze maaltijdservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkensoester met champignonroomsaus, snijbonen en aardappelschijfjes met peterselie en Spinaziestamppot. Er zijn instellingen die zich focussen op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd brengen.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
  • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hierna bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Eetwinkel Herkingen1 Februariweg 13249 BKHerkingen
BuurtzorgLangeweg 273257 KCOoltgensplaat
SPAR GoereeDoelweg 23252 AJGoedereede
CoCuisine MaaltijdserviceOost Havendijk 83247 LDDirksland
Curamare Thuismenu – Midden FlakkeePoldersweegje 23247 KEDirksland
BuurtzorgBroekweg 213253 XBOuddorp
Keurslager FloresteijnRaadhuisstraat 133253 ANOuddorp
Keurslager BouterDabbestraat 13255 XBOude-Tonge
Curamare Thuismenu – Oost Flakkeet Getij 33255 TGOude-Tonge
Curamare Thuismenu – West FlakkeeVliedberglaan 1003253 VTOuddorp
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Stellendam

Een deel van de verzorgingstehuizen in de buurt van Stellendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden zoals Runderlapje met witlof a la crème gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op de URL www.goeree-overflakkee.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Stats & Facts

Maaltijd suggesties

  • Kipfilet mosterdsaus
  • Kreeftensoep
  • Gehakt in kappertjessaus
  • Pannenkoekenschotel
  • Couscous, kip, mergueze worst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Specificeer zorgvraag

    Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Weet u precies wat de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Goeree-Overflakkee verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.goeree-overflakkee.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier selecteren

    Check de maaltijdservices in Stellendam voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Kijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijd opwarmen

    De gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,60. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stellendam kunt u al aanvragen voor €8,70. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds zelf de gerechten (online, met de bestellijst of telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Stellendam is een ware uitkomst. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in extra tijd en voordeel. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Stellendam: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 3250, 3251”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, zoutarm of misschien eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: bijna niets is te gek.

  1. Zoutarm: diners met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenintolerantie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
  4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!