Maaltijdvoorziening Sommelsdijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Sommelsdijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Sommelsdijk is geschikt voor alle inwoners die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Goeree-Overflakkee onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan grote landelijke instanties als Uitgekookt, of provinciale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via deze unieke voorzieningen is iedereen verzekerd van lekkere recepten als Rundervink in jus met stamppot broccoli en Zalmfilet in mosterdsaus. Op deze pagina leest men meer over beschikbare bedrijven en waardevolle details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Regio-code0187 (+31187)
Postcode3245
Kosten (indicatie)v.a. €6,02
Recept tipHutspot, gesneden rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Sommelsdijk

Een bepaald voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een gezond gerecht bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Gaat naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet meer ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u gebruik maken van verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij diverse (lokale) regelingen en subsidies. Daarom verwerken we de populairste vormen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Goeree-Overflakkee.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Goeree-Overflakkee. Te gebruiken door ouderen die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

  • Iemand die boodschappen gaat doen
  • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
  • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die continu zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie of inwoners met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
  • Gezamenlijk eten
  • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een seniorenmaaltijd opwarmen
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen bij het eten. In Sommelsdijk kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Individuele zorg
  • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Sommelsdijk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Sommelsdijk? In en rondom uw woonplaats bestaan er een hoop bezorgservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Gekookte aardappels of Daging rendang, Atjar tjampoer, Bami goreng. U kunt kiezen uit instellingen die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de menu’s warm brengen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die daarbij ondersteuning biedt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
  • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KlapmutsWestdijk 143244 BMNieuwe Tonge
BuurtzorgBroekweg 213253 XBOuddorp
Curamare Thuismenu – Midden FlakkeePoldersweegje 23247 KEDirksland
BuurtzorgLangeweg 543241 KAMiddelharnis
CareynJuliana van Stolberglaan 193241 GLMiddelharnis
SPAR GoereeDoelweg 23252 AJGoedereede
CoCuisine MaaltijdserviceOost Havendijk 83247 LDDirksland
Curamare Thuismenu – West FlakkeeVliedberglaan 1003253 VTOuddorp
Keurslager FloresteijnRaadhuisstraat 133253 ANOuddorp
Eetwinkel Herkingen1 Februariweg 13249 BKHerkingen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Sommelsdijk

Diverse woonzorgcentra in de buurt van Sommelsdijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants verstrekken gezonde gerechten als Vegetarische zadenburger met vegetarische jus, witte rijst, wokgroenten, voor scherpe prijzen. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om de gerechten te laten bezorgen. Op de URL www.goeree-overflakkee.nl vindt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Ga door naar: Mantelzorg.

Feiten

Voorbeeld maaltijden

  • Varkensvlees in saus
  • Preiroomsoep
  • Erwtensoep met rookworst
  • Spinazie a la creme
  • Cordon Bleu met groenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Inventarisatie zorgvraag

    Wat heeft u precies nodig? Doelen we op beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke vormen van hulp mogelijk zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Goeree-Overflakkee doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.goeree-overflakkee.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een aanbieder bepalen

    Onderzoek de maaltijdservices in Sommelsdijk voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. De bezorgmaaltijd opwarmen

    Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,90. Verse koelverse maaltijden zijn er al voor €7,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Sommelsdijk koopt u voor circa €7,90. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Sommelsdijk is een ware uitkomst. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en voordeel. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Sommelsdijk: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 3245”. Bekijk ook info over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of misschien koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

  1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
  4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!