Maaltijdvoorziening Cruquius

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Cruquius

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Cruquius is zeer populair bij alle ouderen die mede door ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke instellingen als Vers aan Tafel, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. deze bedrijven kan men zeker zijn van gezonde maaltijden als Kibbeling met ravigottesaus, Mexicomix, Gebakken krielaardappeltjes en Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree. Onderstaand treft u aanbieders en handige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Regio-code023 (+3123)
Postcode2142
Kosten (indicatie)v.a. €6,92
Maaltijd tipSpaghetti Napoli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Cruquius

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Wil het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig omwille van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Daarom benaderen we de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Haarlemmermeer.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Haarlemmermeer. Bedoeld voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

  • Iemand die naar de supermarkt gaat
  • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
  • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen en inwoners met een beperking. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Iemand die het eten toedient
  • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
  • Samen eten
  • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een partner helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Cruquius zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Toevoeging op thuiszorg
  • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Cruquius vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Cruquius? In uw omgeving bestaan er talloze bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Asperge à la crème, Aardappelschijfjes met peterselie en Schelvis in Dijon-mosterdsaus. U kunt kiezen uit maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Thuis met RobertjanCruquiusdijk 792142 ESCruquius
Eten van MoesConstantijnstraat 182161 SKLisse
PCSOH WesterkimZaaiersstraat 12151 CKNieuw-Vennep
BuurtzorgMarkenburg 1412135 DXHoofddorp
Keurslager KroezenMarkenburg 1012135 DSHoofddorp
BuurtzorgLucas Bolsstraat 10d2152 CZNieuw Vennep
Slagerij OutshoornDe Symfonie 532151 MENieuw-Vennep
WelzijnsKompasNassaustraat 31b2161 RJLisse
Baaij FreshKanaalstraat 572161 JCLisse
Keurslager van der MeerHändelplein 1932151 NNNieuw-Vennep
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Cruquius

Een deel van de zorgcentra in de buurt van Cruquius bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden als Rundergehaktballetjes satésaus, taugé-kool-paprikamix en nasi goreng, tegen lage kosten. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het assortiment thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.haarlemmermeer.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Mogelijk interessant: Subsidie.

Gegevens

Smaakvolle maaltijden

  • Hutspot, hachee
  • Stamppot spruitjes met chorizo
  • Runderlapje in jus
  • Groenteschotel
  • Boerengehaktschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag bepalen

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg te kiezen zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Haarlemmermeer doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.haarlemmermeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice uitzoeken

    Vergelijk de maaltijdservices in Cruquius voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Kijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijd opwarmen

    De maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,90. Koelverse maaltijden zijn er al voor €7,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Cruquius bestelt u vanaf €8,10. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Cruquius is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dit meer vrije tijd en comfort. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het opwarmen van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Cruquius: “bezorgen faciliteert veel vrijheid in postcodegebied 2142”. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of misschien vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: gerechten met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
  4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!