Maaltijdvoorziening Nijlande

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nijlande

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nijlande is zeer populair bij alle senioren die mede door leeftijd of door iets anders niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Aa en Hunze zien we meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of thuiszorg instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Via soortgelijke diensten is iedereen verzekerd van verse maaltijden zoals Vegetarische cordon bleu met vegetarische jus, aardappelpuree, gemengde groenten of Moussaka, aubergine, courgette, aardappelschijfjes. Op dit portaal vindt men maaltijddiensten en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Regio-code0592 (+31592)
Postcode9452
Kosten (indicatie)v.a. €5,81
Recept tipKip Andorra

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Nijlande

Een bepaald eetpatroon is onmisbaar voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Wil boodschappen kopen en in de keuken staan niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop bestaan er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? Er zijn verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hierna benaderen we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Aa en Hunze.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Aa en Hunze. Te gebruiken door senioren die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • Korting op een maaltijdservice
  • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die doorlopend professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie en ouderen met een beperking. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

  • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
  • Toediening van eten
  • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd bereiden
  • Samen eten
  • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Gelukkigkan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen met eten en drinken. In Nijlande kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

  • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
  • Individuele zorg
  • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nijlande vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Nijlande? In deze gemeente onderscheiden we verscheidene partijen en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Hutspot, hachee en Rabarbercompote. U kunt kiezen uit maaltijdservices gespecialiseerd in koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die de menu’s warm aanleveren.

  • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
  • Hieronder bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij BraamskampGrolloërstraat 22a9451 KBRolde
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
Slagerij BoxemDe Trog 29461 DCGieten
Woonzorgcentrum De WenningMolencamp 419451 GJRolde
Welzijnswerk MDBurg. van Weezelplein 109431 AGWesterbork
Slagerij de VriesStationsweg 28a9471 GRZuidlaren
Icare – DekelhemBoddeveld 19461 JAGieten
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
Dignis – ’t HolthuysWepel 29468 HGAnnen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Nijlande

Sommige verzorgingstehuizen in de gemeente Nijlande bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren vitale gerechten als Penne carbonara, voor scherpe prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Op www.aaenhunze.nl vindt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over Mealhero.

Gegevens

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Aa en Hunze
  • Netnummer: 0592 (+31592)
  • Postcodegebied: 9452
  • Veel gezochte wijk: Annen

Smaakvolle maaltijden

  • Pasta carbonara
  • Chili con carne, gehakt, rijst
  • Hutspot met hachee
  • Runderbouillon
  • Varkenslapje in champignonsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag inventariseren

    Wat is het precieze probleem? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente zorg als hulp bij toedienen?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van hulp geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Aa en Hunze doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.aaenhunze.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger selecteren

    Onderzoek de maaltijdservices in Nijlande voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €5,10. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nijlande bestelt u vanaf €8,20. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Nijlande is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer rust en routine. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Nijlande: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 9452”. Ga door naar: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of misschien veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

  1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
  3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!