Maaltijdvoorziening Alteveer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Alteveer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Alteveer is zeer populair bij alle inwoners die mede door ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Noordenveld zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn grote landelijke instanties als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Dankzij dergelijke oplossingen zit er niemand zonder verse maaltijden zoals Witlofschotel met ham en kaas of Kipfilet mosterdsaus. Onderstaand doorzoekt u maaltijddiensten en bruikbare inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Regio-code050 (+3150)
Postcode9306
Kosten (indicatie)v.a. €5,27
Recept tipAardappelpannenkoeken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Alteveer

Een juist maaltijdplan is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Wil het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd bestaan er prima subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op een aantal wetten en subsidieregelingen. In dit hoofdstuk behandelen we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Noordenveld.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Noordenveld. In het leven geroepen voor inwoners die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

  • Een boodschappenhulp
  • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
  • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die doorlopend extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of bewoners met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Iemand die het eten toedient
  • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een bezorgmaaltijd opwarmen
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij boodschappen doen of het bereiden van een maaltijd. In Alteveer zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Meer thuiszorg in de woning
  • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Alteveer vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Alteveer? In uw omgeving vinden we relatief veel bezorgservices en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Roerei met spinazie à la crème of Gehaktbal, bladspinazie à la crème, gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit keukens die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en maaltijdservices die het diner warm aanleveren.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
  • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
  • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurants: Eten ‘Bij de buren’Noorderkroon 1009301 JVRoden
BuurtzorgDe Wending 679363 AZMarum
BuurtzorgRoderweg 869311 PBNieuw-Roden
Keurslager BeetsHeerestraat 599301 AERoden
SPAR MaaltijdserviceFoarwei 819298 JDKollumerzwaag
TSN ThuiszorgLindensteinlaan 449351 KGLeek
Dignis – De WiekslagGrootveenweg 599331 KBNorg
Beijk CateringPotklei 89351 VSLeek
Lekkers van VerBurgemeester van waninglaan 179351 LRLeek
Tafeltje Dekje VredevoldPulvertorenstraat 19351 BPLeek
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Alteveer

Meerdere woonzorgcentra rondom Alteveer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke gerechten zoals Vegetarische balletjes met vegetarische jus, gekookte aardappelen, rode kool met appel, voor enkele euro’s. Op deze plek is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms bieden ze ook de optie de maaltijden thuis af te leveren. Op www.gemeentenoordenveld.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Stats & Facts

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Noordenveld
  • (Net) nummer: 050 (+3150)
  • Hoofdpostcode: 9306
  • Lokale wijk: Roden

Potentiële maaltijden

  • Bami goreng
  • Gepaneerde varkensschnitzel
  • Gebakken witvis
  • Biogarde
  • Tomatensoep met balletjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Unieke zorgvraag opstellen

    Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

  2. Subsidie aanvragen

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen beschikbaar zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Noordenveld doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentenoordenveld.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier zoeken

    Onderzoek de maaltijdservices in Alteveer voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De magnetronmaaltijd opwarmen

    De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel ‘m in op circa 5 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,50. Gezonde koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Alteveer is verkrijgbaar vanaf €9,00. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Probeer het uit met het proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst & telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Alteveer is ontzettend handig. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Alteveer: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 9306”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij of vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenintolerantie (coeliakie).
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!