Maaltijdvoorziening Kolderwolde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Kolderwolde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Kolderwolde is aantrekkelijk voor alle bejaarden die vanwege leeftijd of een handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente De Fryske Marren onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. dit soort voorzieningen zit er niemand zonder gezonde maaltijden als Gele rijst of Kipfiletstukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. Via onze service treft u maaltijddiensten en handige informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Regio-code0514 (+31514)
Postcode8583
Kosten (indicatie)v.a. €6,51
Voorbeeld maaltijdKaaskroketjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Kolderwolde

Een speciaal eetpatroon is relevant voor de gezondheid. Een gezond diner met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Kan het boodschappen inkopen en koken niet eigenhandig ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan zijn er belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Er zijn verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk verwerken we een aantal van deze wetten: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente De Fryske Marren.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente De Fryske Marren. Bedoeld voor ouderen die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

  • Hulp bij het doen van boodschappen
  • Leveren van magnetronmaaltijden
  • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die permanent extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende ouderen of senioren met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
  • Toediening van eten
  • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd bereiden
  • toezicht bij eten
  • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kunnen vrienden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Kolderwolde kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Meer ondersteuning in huis
  • Bezoek ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Kolderwolde vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Kolderwolde? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit meerdere bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus en Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes. U kunt kiezen voor services die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die het eten warm bezorgen.

  • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
  • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR FlapperSt. Odulphusstraat 188574 SVBakhuizen
Keurslager van der MeerMerk 148711 CLWorkum
Keurslager ZijlstraScharnestraat 68601 BBSneek
Bos- en Meerzicht Woon- ZorgvoorzieningJan Schotanuswei 1028567 HHOudemirdum
Centrum Talma – HiemTalma Park 18561 DDBalk
Patyna TeatskehûsVitusdijk 28615 LMBlauwhuis
Antonius MaaltijdserviceBolswarderbaan 18601 ZKSneek
Patyna Nij MarienackerMariënacker 18711 CBWorkum
Patyna Talma StateTollewei 338621 CXHeeg
Dagwinkel AldegeaBreksdijk 448614 AXOudega
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Kolderwolde

Meerdere zorghuizen in en rondom Kolderwolde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants faciliteren smaakvolle maaltijden als Varkensoester in honing-mosterdsaus, Tuinbonen à la crème, Gekookte aardappelen, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms is het ook mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Middels www.defryskemarren.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Maaltijdservice.

Kerngegevens

Lekkere maaltijden

  • Verse worst in jus
  • Witte rijst
  • Verse komkommersalade
  • Hutspot, rundvlees
  • Snijbonen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Specificeer zorgvraag

    Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor kortstondige zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

  2. Een subsidie regelen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke types zorg tot de opties behoren. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente De Fryske Marren aanbiedt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.defryskemarren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijddienst uitkiezen

    Analyseer de maaltijdservices in Kolderwolde voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    De gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect zodra eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,20. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Kolderwolde kunt u al aanvragen voor €7,10. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul het formulier in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Kolderwolde heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer tijd en routine. Voor inwoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Kolderwolde: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 8583”. Wellicht relevant: Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. zoutarm, gemalen, natriumarm, lactosevrij en niet te vergeten eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!