Maaltijdvoorziening Langelille

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Langelille

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Langelille wordt veel gebruikt door alle bejaarden die vanwege ouderdom of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Weststellingwerf zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels zulke voorzieningen beschikt men altijd over complete menu’s als Zalmfilet gebakken met tomatensaus, bladspinazie en aardappelpuree en Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus. Via onze service vindt u populaire bezorgers en handige inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteWeststellingwerf
Regio-code0561 (+31561)
Postcode8484
Kosten (indicatie)v.a. €5,94
Maaltijd ideeVegetarisch filetlapje in stroganoffsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Langelille

Een uitgekiend eetpatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een gezond diner met genoeg mineralen mag men niet overslaan. Gaat een supermarkt bezoeken en koken niet meer zelf door leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Gelukkig kunt u een beroep doen op een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema verwerken we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en eigen mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Weststellingwerf.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Weststellingwerf. Speciaal voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor inwoners die continu zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende mensen en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Iemand die het eten toedient
  • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
  • toezicht bij eten
  • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Langelille zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

  • Structurele hulp van familie of een bekende
  • Meer ondersteuning in huis
  • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Langelille vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Langelille? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit meerdere bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Runderboomstammetje met vleesjus, gebakken aardappelen, rode bieten of Zomerse kip met amandel, sperziebonen paprikamiz en basmatirijst. Er zijn bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
  • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
  • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Lycklama StinsDeken Mulderstraat 18472 ABWolvega
Eten met gemak FrieslandStinsewei 38513 CVOuwsterhaule
Keurslager SpijkermanKleef 98491 BXAkkrum
Meriant Restaurant LindeStedeSteenwijkerweg 498471 KZWolvega
Keurslagerij HoeksmaVan Harenstraat 218471 JBWolvega
Keurslager VeldmanMidstraat 818501 AGJoure
It Fermidden – LeppehiemLeppedijk 378491 GJAkkrum
Sint TheresiaProfessor Titus Brandsmaweg 628501 GCJoure
Centrum Vegelin StateHarddraversweg 48501 CMJoure
BuurtzorgMidstraat 598501 AEJoure
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Langelille

Een aantal zorgcentra in de omgeving Langelille bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants faciliteren de lekkerste maaltijden zoals Gekruide speklap, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het bovendien mogelijk om het eten thuis af te leveren. Op www.weststellingwerf.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Uitgekookt.

Informatie

Maaltijd ideën

  • Zalm in roomsaus
  • Rookworst met stamppot boerenkool
  • Kip korma, rijstmix
  • Pasta carbonara
  • Rundvlees met gegrilde groente

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Specificeer zorgvraag

    Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als wijkverpleging?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke types zorg te kiezen zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Weststellingwerf kan betekenen omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.weststellingwerf.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een leverancier selecteren

    Onderzoek de maaltijdservices in Langelille voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    De menu’s zullen thuis gebracht worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het handige van koelvers is de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Langelille kan u al bestellen vanaf €9,00. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Langelille is ontzettend handig. Voor cliënten die nog op eigen benen staan verschaft dit meer rust en voordeel. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat bejaarden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Langelille: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 8484”. Bekijk ook info over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of wellicht vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

  1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
  4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!