Maaltijdvoorziening Enter

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Enter

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Enter is bedoeld voor alle ouderen die mede door leeftijd of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Wierden is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over grote landelijke instanties als Uitgekookt, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met soortgelijke services heeft iedereen toegang tot de lekkerste maaltijden zoals Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten of Slavink in jus met stamppot snijbonen. Hieronder bekijkt u leveranciers en bruikbare details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Regio-code0547 (+31547)
Postcode7468
Kosten (indicatie)v.a. €6,77
Recept tipBiogarde

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Enter

Een bepaald voedingspatroon is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept bomvol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er verschillende (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema zoomen we in op de meest toegepaste wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Wierden.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Wierden. Te gebruiken door ouderen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
  • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die permanent zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie of mensen met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Toediening van eten
  • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd klaarzetten
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Enter zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

  • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Enter vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Enter? In en rondom uw woonplaats zijn er allerlei bedrijven en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Goulash, bloemkool met bechamelsaus en gekookte aardappelen en Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die het diner warm aan huis brengen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Kun u dit zelf niet, en kent u geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hierna bekijkt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ZorgAccentG.J. Beltmanstraat 27468 BMEnter
BuurtzorgGrotestraat 47475 AXMarkelo
Keurslager RoetgeringDorpsstraat 1327468 CREnter
Keurslagerij BeverdamHogepad 17462 TARijssen
Carint ReggelandWijnand Zeeuwstraat 26-1057462 DERijssen
Maaltijd service Hof van TwenteGrotestraat 647471 BRGoor
De Bolle MaaltijdserviceVonderweg 17 A7468 DCEnter
Herfstzon – Lekker Ett’n!Javastraat 27471 RGGoor
BuurtzorgHengevelderstraat 34 A7471 CHGoor
Carint ReggelandDe Stoevelaar 17471 ABGoor
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Enter

Verschillende woonzorgcentra in de buurt van Enter bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants hebben gezonde gerechten zoals Rundersaucijs in jus, met weinig winstmarge. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op de website www.wierden.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Stats & Facts

  • Provincie: Overijssel
  • Gemeente: Wierden
  • Netnummer: 0547 (+31547)
  • Postcode: 7468
  • Wijk: Wierden

Lekkere maaltijden

  • Vier-groentenstamppot
  • Penne carbonara
  • Kalkoenmedaillons in saus
  • Varkensvlees in saus
  • Oosterse zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Unieke zorgvraag opstellen

    Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

  2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

    Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat de gemeente Wierden faciliteert ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.wierden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

    Analyseer de maaltijdservices in Enter voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De maaltijd opwarmen

    Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is handig zodra een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €3,80. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Enter bieden sommige aanbieders aan voor €7,80. Niet zelden zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Enter is zeer populair. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer vrije tijd en autonomie. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse- en diepvriesgerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Enter: “bezorgen levert veel voordelen in postcodegebied 7468”. Lees verder over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

  1. Zoutarm: eten met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!