Maaltijdvoorziening Roosteren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Roosteren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Roosteren is bedoeld voor alle inwoners die mede door ouderdom of door iets anders niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Echt-Susteren zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn grote landelijke instanties als Mealhero, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij zulke diensten heeft iedereen toegang tot complete maaltijden als Babi pangang, Pikante groenten met ananas, Nasi goreng of Macaronischotel. Op deze pagina vergelijkt men populaire bezorgers en belangrijke info aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Regio-code046 (+3146)
Postcode6116
Kosten (indicatie)v.a. €6,06
Maaltijd ideePush Up Meatballs

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Roosteren

Een goed voedingsvoorschrift is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzame maaltijd vol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet zelfstandig als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u eens kijken naar bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij verschillende subsidievormen en zorgwetten. Daarom zoomen we in op de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Echt-Susteren.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Echt-Susteren. Uniek voor mensen die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

  • Een boodschappenhulp
  • Korting op een maaltijdservice
  • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die 24 uur per dag professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen en mensen met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

  • Hulp bij bereiden van een maaltijd
  • Nuttigen van de maaltijd
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Helpen maaltijden opwarmen
  • toezicht bij eten
  • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Roosteren kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Langdurig en onbetaalde zorg
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Roosteren vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Roosteren? In de buurt van uw postcode zijn er relatief veel organisaties en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Heekfilet met hollandaissesaus, aardappelpuree met persillade, wortelen met peterselie en Gebakken witvis. Er zijn services die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de gerechten warm brengen.

  • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u flexibel en vrij.
  • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
  • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgStationsstraat 916114 GBSusteren
Keurslagerij LeclerqPieterstraat 76166 ANGeleen
Traiteur DohmenGeentstraat 706121 ZCBorne
VleugelzorgHoogveldsweg 286102 CBEcht
SPAR SyncoDorpstraat 916095 AGBaexem
BuurtzorgWilhelminastraat 216131 KLSittard
Keurslager HoltrustAan de Greune Paol 496127 BHGrevenbicht
BuurtzorgDaalstraat 1a6165 THGeleen
Keurslager van MontfortRomeinenstraat 86132 GNSittard
Keurslager VinkSteenweg 186131 BESittard
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Roosteren

Sommige verzorgingstehuizen in de omgeving Roosteren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants hebben ambachtelijke gerechten zoals Kipstukjes in kerriesaus, doperwten en witte rijst met rozijntjes, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de maaltijden te laten bezorgen. Op www.echt-susteren.nl bekijkt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Maaltijdservice.

Gegevens

  • Provincie: Limburg
  • Gemeente: Echt-Susteren
  • Regionummer: 046 (+3146)
  • Centrale postcode: 6116
  • Veel gezochte wijk: Susteren

Geschikte maaltijden

  • Varkenslapje in champignonsaus
  • Eieromelet in kaassaus
  • Spinazie à la crème met champignons
  • Pannenkoeken met appelvulling
  • Kippenbout à la bonne femme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag inventariseren

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het lichte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als hulp bij het eten?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Echt-Susteren te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.echt-susteren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een aanbieder selecteren

    Check de maaltijdservices in Roosteren voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

    De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op zo’n 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Gezonde koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Roosteren is beschikbaar vanaf €8,40. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Roosteren heeft veel voordelen. Voor bewoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer rust en autonomie. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Roosteren: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 6116”. Klik verder naar Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm of juist koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

  1. Zoutarm: diners met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
  4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!