Maaltijdvoorziening Ellewoutsdijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ellewoutsdijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ellewoutsdijk is in het leven geroepen voor alle bejaarden die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Borsele onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke instellingen als De Dievpriesman, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van dit soort services zit er niemand zonder lekkere gerechten zoals Lamsvlees in rozemarijnsaus of Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat. Onderstaand bekijkt u maaltijdservices en belangrijke voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Regio-code0113 (+31113)
Postcode4437
Kosten (indicatie)v.a. €6,28
Lekkere maaltijdAppelpannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ellewoutsdijk

Een eigen eetpatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer omwille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? We onderscheiden verschillende (lokale) regelingen en subsidies. Hierna gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Borsele.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Borsele. Uniek voor inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

  • Hulp bij het doen van boodschappen
  • Korting op een maaltijdservice
  • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag door zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: bejaarden met dementie en mensen met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Toezicht bij het eten
  • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
  • Een herinnering dat u moet eten
  • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Ellewoutsdijk staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
  • Meer ondersteuning in huis
  • Raadpleeg ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ellewoutsdijk vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Ellewoutsdijk? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit een aantal firma’s en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Gehakt in kappertjessaus of Rundergehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die uw avondmaaltijd warm aan huis brengen.

  • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
  • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm afgeleverd, u kunt direct aan tafel.
  • Hieronder bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
VrijwilligersHuis BorselePoelvoordestraat 14431 BPs-Gravenpolder
Zorggroep Ter WeelBeukenstraat 1904462 CBGoes
BuurtzorgDorpsstraat 15 A4451 BAHeinkenszand
SPAR MaaltijdserviceDorpsplein 234424 CAWemeldinge
Tafeltje dekje CederhofCederlaan 94421 BZKapelle
Slagerij MolOostwal 24461 JTGoes
SVRZ – De KraayertDeltastraat 24456 BBLewedorp
BuurtzorgDe Horst 2364461 WZGoes
SVRZ – Ter ValckeLouise de Colignylaan 24461 SPGoes
Maaltijdvoorziening op TholenHollandiaplein 14461 GTGoes
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Ellewoutsdijk

Verschillende buurthuizen in en rondom Ellewoutsdijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants bieden gezonde gerechten als Kip gehakt cordon bleu met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen, voor de kleine portemonnee. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de optie om het eten bij u thuis te brengen. Op de website www.borsele.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Apetito.

Feiten

  • Provincie: Zeeland
  • Gemeente: Borsele
  • (Net) nummer: 0113 (+31113)
  • Centrale postcode: 4437
  • Veel gezochte wijk: Baarland

Voorbeeld maaltijden

  • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
  • Kipstukjes in mosterdsaus
  • Bloemkoolsoep
  • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
  • Gekruide speklap

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag specificeren

    Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan permanente zorg als wijkverpleging?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Borsele doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.borsele.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice selecteren

    Onderzoek de maaltijdservices in Ellewoutsdijk voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. Het opwarmen van uw eten

    De menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, vaak door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op een kleine 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,90. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €7,50. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ellewoutsdijk is beschikbaar vanaf €8,00. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Ellewoutsdijk heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en gemak. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Ellewoutsdijk: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 4437”. Lees verder over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm of wellicht eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: er is steeds meer mogelijk.

  1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
  2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie of een glutenintolerantie.
  3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
  4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!