Maaltijdvoorziening Asch

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Asch

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Asch is in het leven geroepen voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of een belemmering geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Buren is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van deze instellingen kan iedereen rekenen op complete gerechten als Huisgemaakte rundergehaktbal in jus en Vissticks in botersaus, tutti frutti, gebakken aardappelen. Via onze service bekijkt men eet-bedrijven en handige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Regio-code0345 (+31345)
Postcode4115
Kosten (indicatie)v.a. €5,22
Smaakvolle maaltijdBraadworst in barbecuesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Asch

Een bepaald maaltijdplan is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer omwille van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over een aantal van deze wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en tijdelijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Buren.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Buren. Te gebruiken door inwoners die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

  • Hulp bij het doen van boodschappen
  • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op senioren die de hele dag speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden en inwoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. bij risico op verslikken).

  • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
  • Ondersteuning bij de maaltijd
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Gewoonlijk ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

  • Een maaltijd klaarzetten
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan een vriend of kennis helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Asch staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

  • Hulp van iemand uit de familie
  • Kan thuiszorg ontlasten
  • Meer info op o.a. mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Asch vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Asch? In deze streek bestaat er de keuze uit flink wat bedrijven en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan Slavink met champignonroomsaus, sperziebonen en gele rijst en Foe yong hai. U kunt kiezen voor leveranciers die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en organisaties die de maaltijd warm aan huis brengen.

  • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
  • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
  • Onderstaand bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Restaurant BeatrixBeatrixstraat 204101 HKCulemborg
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Asch

Verscheidene buurthuizen in de streek Asch bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden zoals Omelet met tomatensaus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om de maaltijden thuis af te leveren. Op de URL www.buren.nl checkt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Vers aan Tafel.

Informatie

  • Provincie: Gelderland
  • Gemeente: Buren
  • Netnummer: 0345 (+31345)
  • Postcode: 4115
  • Populaire wijk: Buren

Geschikte maaltijden

  • Gepaneerde kalkoenschnitzel
  • Raapstelen stamppot
  • Spinazie schotel met gehaktbal
  • Snijbonen met een kipfilet
  • Gebonden goulashsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Omschrijf zorgvraag

    Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over permanente zorg als thuishulp bij eten?

  2. Subsidieregeling bekijken

    Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen een optie zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Buren kan betekenen ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.buren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

    Analyseer de maaltijdservices in Asch voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De magnetronmaaltijd opwarmen

    Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op circa 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €5,00. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €7,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Asch bestelt u vanaf €7,70. Normaal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Asch kent vele pluspunten. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen levert dit meer vrijheid en comfort. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Asch: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 4115”. Bekijk ook info over Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm en niet te vergeten koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

  1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is voor ouderen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
  3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
  4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!